Türkiye'de mantolama uygulamaları, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve TS 825 (Binalarda Isı Yalıtım Kuralları) çerçevesinde yapılmaktadır. Tekirdağ'da hem yeni binalarda hem de mevcut binalarda yapılan mantolamalar, bu kapsamda denetlenir.
TS 825 — Isı Yalıtım Standardı TS 825 standardı, Türkiye'yi 4 iklim bölgesine ayırır. Tekirdağ 2. bölgede yer alır. Yeni binalar için yapı kabuğunun ortalama ısı geçirgenlik katsayısı (U değeri), bu standartta belirtilen sınırların altında olmak zorundadır.
TS EN 13163 — Yapı Malzemesi Standardı Mantolamada kullanılacak EPS levhalar bu standarda uygun olmak zorundadır. Standart; yoğunluk, ısı iletkenliği, basınç dayanımı, yangın sınıflandırma ve boyutsal stabilite gibi parametreleri kapsar.
G İşareti Türkiye'de pazara sürülen yapı malzemelerinin G işareti taşıması zorunludur. Bu işaret, ürünün ulusal teknik düzenlemelere uygun olduğunu gösterir.
Belediye Onayları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçelerde yapı ruhsatı ile birlikte enerji kimlik belgesi (EKB) ibrazı gerekir. Mantolama, EKB sınıfını yükselten en etkili yatırımdır.
Mevcut Binalarda Mantolama Apartman yönetimi kararı ile yapılan mantolamalarda, malzemenin G işareti taşıyıp taşımadığı sözleşmede mutlaka belirtilmelidir. Royterm EPS levhalarımız bu gereklilikleri eksiksiz karşılar.
